Ce componente se defectează la mașinile cu care nu se circulă des?

Unii posesori de autoturisme preferă să circule mai rar cu mașina personală, din dorința de a-i spori longevitatea. Din păcate, un automobil care rămâne staționat o perioadă îndelungată, nu va avea o durată mai mare de viață. Ba dimpotrivă, unele componente ale acestuia ajung să se deterioreze.

Citește mai departe care sunt componentele mașinii care cedează, după un timp mai mare de staționare.

Discurile de frână

Dacă îți păstrezi mașina în parcare prea mult timp, îți expui discurile de frână la riscul de ruginire, care îți pune în pericol siguranța în timpul condusului. Discurile de frână ruginite pot crăpa și cauza accidente grave.

De aceea, dacă iei în considerare să îți pui mașina la păstrare, este bine să ții cont de efectele pe care le poate avea asupra discurilor de frână.

Ai probleme cu discurile de frână sau alte componente ale sistemului de frânare? Ei bine, dacă deții un Land Rover, Range Rover sau Jaguar, poți veni cu mașina la Land Atelier. Suntem un service Land Rover Constanța specializat, care depistează rapid orice problemă a mașinii, pentru remedierea ei ca la carte.

Frâna de mână

Nu doar discurile de frână sunt expuse ruginirii, atunci când mașina staționează mult timp, ci și frâna de mână. Aceasta rămâne blocată, iar pentru a preveni defectarea ei, cel mai potrivit este să o lași netrasă, așa cum este recomandat să faci și pe durata iernii.

Anvelopele

Atunci când o mașină stă pe loc vreme îndelungată, își pierde presiunea din anvelope, iar cauciucurile își modifică forma. Astfel, chiar dacă le vei umfla, forma neregulată a acestora nu se mai poate remedia.

Ca atare, este posibil să simți o trepidație atunci când conduci, iar pentru a preveni deformarea anvelopelor, le poți scoate pe durata staționării. 

Fluidele auto

Dacă vrei să elimini costul de înlocuire a fluidelor auto, atunci este mai bine să folosești cu regularitate mașina, de fiecare dată când ai ocazia. Fiind lichide, acestea își modifică forma sau se formează depuneri, care afectează funcționarea mașinii.

În cazul în care nu sunt înlocuite, pot produce daune serioase, cu reparații costisitoare. Reține că în timpul temperaturilor scăzute, există șanse să înghețe și combustibilul, fiind necesar să pornești mașina din când în când, chiar dacă nu pleci cu ea la drum, pentru a pune în mișcare lichidele auto și a le menține proprietățile.

Aerul condiționat

Nepornirea mașinii poate afecta sistemul de climatizare și cauza pierderi de freon. Astfel, te poți aștepta ca atunci când încerci să pornești aerul condiționat, după o perioadă lungă de nefolosire a mașinii, acesta să nu îți asigure performanța dorită.

Evită aceste defecțiuni, prin pornirea regulată a mașinii, pe perioada staționării. Păstrarea mașinii, pentru a-i crește durata de viață, poate să nu aibă rezultatul dorit, ci dimpotrivă.Iar dacă ai nevoie de revizii auto, vrei să îți pregătești mașina pentru vacanță sau te confrunți cu o defecțiune, treci pe la Land Atelier. La noi, în service Land Rover Craiova, Constanța sau București, găsești rezolvare la unele dintre cele mai complexe defecțiuni ale SUV-ului tău.

Blog
ARTICOLE SIMILARE
Contacteaza LandAtelier