Segmentarea motorului la Range Rover: Când se recomandă și ce avantaje îți oferă?

Știi deja că unii posesori de autoturisme optează pentru segmentarea motorului, dar ești curios să afli în ce măsură este avantajoasă pentru Range Rover? Ei bine, aceasta este recomandată doar în cazul unor disfuncționalități la motor, fiind o variantă mai ieftină de reparare a mașinii decât achiziția unui nou propulsor.

 

Află din acest articol când este necesară segmentarea motorului și ce avantaje îți oferă.

 

 

Când este necesară segmentarea motorului?

 

Segmentarea motorului presupune dezasamblarea, inspectarea, curățarea și repararea componentelor acestuia, fiind o variantă mai ieftină decât înlocuirea lui completă. O poți lua în considerare atunci când observi că o creștere a consumului de ulei și de combustibil, pe țeava de eșapament se evacuează un fum negru, apar vibrații neobișnuite ale motorului sau o accelerație scăzută.

 

Rulmenții motorului se pot uza, dacă automobilul nu este îngrijit corespunzător sau se circulă cu un nivel scăzut de ulei. Atunci când se uzează, ei produc sunete puternice și pot cauza defectarea motorului.

 

În unele cazuri, inelele pistoanelor se pot uza și nu mai pot sigila corespunzător cilindrii. În alte situații, bucăți mici de metal în uleiul de motor te pot îndrepta către segmentare.

 

Pentru realizarea ei, se demontează chiulașa, baia de ulei și biela motor Land Rover, putând să se intervină la arborele cotit sau la distribuție, în funcție de problemele găsite.

 

 

Ce avantaje îți oferă segmentarea motorului?

 

Unul dintre cele mai importante avantaje oferite de segmentarea motorului constă în prețul mai mic al acestuia, în comparație cu achiziționarea și montarea unuia provenit din dezmembrări. Componentele defecte sunt înlocuite cu unele noi sau recondiționate, ce îndeplinesc standardele OEM.

 

Printre componentele înlocuite cel mai des în urma unei segmentări se află garniturile, rulmenții, lanțul sau cureaua de distribuție, pompa de ulei sau arcurile de supapă. La un service Land Rover Pitești, pot fi înlocuite și componente mai mari, precum arborele cotit, pistoanele sau arborele cu came.

 

În unele situații, motorul poate avea doar pistoanele uzate, în timp ce în altele, defecțiunea poate fi mai complexă. Indiferent de caz, dacă recondiționarea motorului este posibilă, în atelierul nostru găsim soluțiile adecvate.

 

Un alt avantaj al segmentării constă în faptul că nu creează probleme cu ECU-ul mașinii. După cum bine știi, un calculator de bord recunoaște doar motorul original al mașinii, iar cu un motor segmentat, riscurile de compatibilitate sunt eliminate.

 

Nu în ultimul rând, segmentarea este prietenoasă cu mediul înconjurător, prin faptul că piesele defecte sunt reciclate și nu are astfel un impact negativ asupra mediului înconjurător.

 

La Land Atelier, avem experiență în recondiționarea motorului la toate modelele de Land Rover, Range Rover și Jaguar. Ca atare, te așteptăm în atelierul nostru cu soluții complete de service, prin care tu te poți bucura din nou de o mașină sigură.

 

Toate reparațiile realizate la noi beneficiază de garanție și sunt realizate cu piese originale sau OEM, în conformitate cu standardele producătorului britanic. Discută cu un specialist Land Atelier și află mai multe despre cum te putem ajuta!

Blog
ARTICOLE SIMILARE
Contacteaza LandAtelier