Costurile de întreținere Jaguar: la ce să vă așteptați

Mașinile Jaguar sunt cunoscute pentru designul lor elegant, motoarele puternice și caracteristicile de lux. Jaguar oferă o gamă largă de modele din care să aleagă, așa că există o mașină Jaguar care să se potrivească nevoilor tuturor. Mașinile Jaguar sunt, de asemenea, cunoscute pentru performanța și manevrabilitate excelentă și oferă o experiență de condus excelentă.

Cât costă întreținerea unui Jaguar?

În comparație cu alte vehicule de lux, Jagua sunt relativ scump de întreținut pentru a rămâne în stare de funcționare optimă. Jaguarul dumneavoastră vă va costa în jur de 5000 de Lei pe an pentru întreținere și o medie de 80000 de Lei în primii zece ani de service. Aceasta este mult mai mare decât media dumneavoastră de lux – cu aproape 30000 de Lei mai mare decât media pe zece ani.

Cu siguranță ați remarcat, de asemenea, că suma de 80000 de Lei este mult mai mare decât costul mediu anual ori zece. Acest lucru se datorează faptului că, în timp, componentele vehiculului se deteriorează din cauza uzurii normale, determinând creșterea constantă a costurilor de întreținere anual. Este un fapt firesc al deținerii unei mașini deoarece mașinile mai vechi cu mai mulți kilometri parcurși au costuri de întreținere decât vehiculele mai noi – ceva de luat în considerare dacă alegeți între un vehicul second hand și un model nou.

De asemenea, este important să rețineți că unele modele Jaguar vor fi mai scumpe de întreținut decât altele. Jaguar F-Type este cu ușurință cel mai scump dintre modelele Jaguar în ceea ce privește costurile de service, iar cel mai ieftin ar fi un service la Jaguar XE.

Sunt Jaguar mașini fiabile?

În timp ce modelele noi de Jaguar sunt extrem de fiabile, ele sunt încă predispuse să aibă probleme care duc la reparații majore. În primii zece ani de viață, un vehicul Jaguar este probabil să aibă nevoie de cel puțin o reparație majoră – de fapt; există o șansă de 40.5% să o facă. Aceasta este o șansă cu 5,5% mai mare decât media altor vehicule de lux.

Cu toate acestea, pentru toate modelele (și anii) Jaguar, doar 14% din toate reparațiile sunt considerate severe, ceea ce înseamnă că vor costa de cel puțin trei ori mai mult decât media pentru reparare. Este doar puțin peste media industriei de 12%, ceea ce este un rating destul de impresionant pentru un brand de lux.

Asta nu înseamnă că va fi întotdeauna foarte scump când îți aduci mașina la service Jaguar. Printre mărcile de lux, costul unui schimb de ulei, de exemplu, se încadrează chiar în media industriei. Deși prețul real va varia în funcție de taxe, prețul pieselor de schimb și costurile pentru manoperă din zona unde locuiți, de obicei veți plăti între 1200 și 1700 de Lei pentru o schimbare de ulei pentru Jaguarul dvs.

Costul întreținerii unui Jaguar

Jaguar sunt vehicule frumoase, cu performanțe excepționale și care păstrează adn-ul sportiv al mărcii. Cu toate acestea, ca orice vehicul, Jaguar trebuie să mențină un program regulat de întreținere pentru a continua să funcționeze în condiții optime.

Există multe beneficii în a respecta un program regulat de întreținere. În primul rând, este cel mai simplu mod de a asigura fiabilitatea mașinii tale. Nu este nimic distractiv să rămâi blocat pe autostradă cu un motor supraîncălzit sau să explodeze o anvelopă când te întorci spre casă. Întreținerea regulată este cea mai ușoară modalitate de a împiedica apariția acestor situații și vă va menține Jaguarul funcționând fără probleme și în siguranță pentru cea mai lungă perioadă de timp posibilă.

Siguranța crescută a vehiculului înseamnă o scădere a accidentelor, așa că menținerea Jaguarului dvs. în formă va ajuta, de asemenea, la diminuarea șanselor de accidente, ceea ce vă asigură siguranța personală (și a celor dragi) și va scădea costul potențial al reparațiilor viitoare.

Aducerea Jaguarului dumneavoastră pentru service regulat permite mecanicului dumneavoastră să găsească probleme minore care ar putea deveni majore înainte ca acestea să devină dureri de cap costisitoare. După cum puteți vedea, respectarea unui program regulat de întreținere are multe beneficii. Iată câteva lucruri pe care le puteți face în fiecare lună, în fiecare trimestru și în fiecare an pentru ca Jaguarul să funcționeze perfect.

  • Lunar: Verificați luminile interioare și exterioare, lichidul ștergătoarelor de parbriz, presiunea în anvelope și suprafața lor de rulare.
  • La fiecare trimestru (sau la fiecare 5.000 de km): totul de mai sus, plus verificați toate lichidele de motor – ulei de motor, servodirecție și lichid de transmisie automată. De asemenea, inspectați luminile, curelele, evacuarea, furtunurile și filtrele de combustibil și de aer pentru semne de uzură.
  • La fiecare șase luni (sau 10.000 de km): Toate verificările enumerate mai sus, plus bateria, cablurile mașinii și lubrifierea șasiului.
  • La fiecare 12 luni (sau 20.000 de km): o inspecție completă, care include toate cele de mai sus plus direcția și suspensia, lichidul de transmisie și sistemul de frânare.

Acest program regulat de service va ajuta la identificarea problemelor potențiale înainte ca acestea să se realizeze. Dacă nu cunoașteți suficient despre mașini pentru a face singur aceste verificări, o oprire rapidă la mecanicul dvs. de încredere vă poate ajuta la atenuarea oricăror îndoieli cu privire la starea iubitului dumneavoastră Jaguar.

Jaguar sunt mașini construite pentru a rezista. Majoritatea vor continua să fie în stare de circulație pentru cel puțin 250.000 de km. Cu toate acestea, cu o întreținere adecvată – schimburi regulate de ulei, curele și bujii, împreună cu alte lucrări de întreținere programată esențială – Jaguarul dumneavoastră ar putea cu ușurință să depășească 300.000 de km. Merită să depuneți un efort suplimentar pentru a menține un vehicul sigur pe șosea pentru anii următori.

O mică istorie Jaguar

Jaguar a fost fondată ca Swallow Sidecar Company în 1922 de William Lyons, un pasionat de motociclete. Linia sa originală de produse au fost atașuri pentru motociclete. Câțiva ani mai târziu, Lyons și-a construit prima mașină, SS1. Apoi, în 1935, a introdus o mașină inovatoare numită S.S. Jaguar. Compania a ales numele Jaguar pentru a reflecta designul său elegant și motorul puternic. Cu echilibrul său fin de putere și agilitate, S.S. Jaguar a fost una dintre cele mai distinctive și mai frumoase mașini din epocă de dinainte de război.

În 1945, acționarii S.S. Cars au schimbat numele companiei în Jaguar Cars Limited. În 1965, compania a fuzionat cu BMC pentru a forma British Motor (Holdings) Limited. Această fuziune a avut loc deoarece Lyons era îngrijorat de viitorul lui Jaguar, parțial din cauza problemelor de aprovizionare pentru caroseriile sale și parțial din cauza vârstei și a lipsei unui moștenitor.

Jaguar are un palmares de succes în motorsport. Au câștigat de mai multe ori cursa de 24 de ore de la Le Mans, 1951, 1953 și 1955 – 1957.

Lyons a avut o viziune clară pentru Jaguar: să producă limuzine sport de clasă mondială care să atragă un public mai larg decât piața tradițională de mașini sport. Și a reușit, creând o gamă de mașini luxoase și bine construite, care au cimentat reputația Jaguar pentru calitate și stil.

Chiar și astăzi, Jaguar este cunoscut pentru mașinile sale frumoase, combinând luxul și performanța într-un mod pe care puține alte mărci pot egala. Datorită viziunii creative a lui Lyons, Jaguar este un simbol al automobilelor, iar mașinile sale sunt apreciate de șoferii din întreaga lume.

În 1999, Jaguar a fost achiziționat de Ford, care a achiziționat ulterior Land Rover în 2000. Ford a vândut ambele mărci către Tata Motors în 2008.

Astăzi, Jaguar este marca de vehicule de lux a Jaguar Land Rover, un producător britanic cu sediul în Anglia. Jaguar F-PACE, primul crossover de performanță al mărcii, este modelul cel mai bine vândut din istoria companiei.

Blog
ARTICOLE SIMILARE
Contacteaza LandAtelier