5 componente auto care se verifică la o mașină cu vechime

Grija pe care o acorzi mașinii tale nu încetează niciodată și crește odată cu numărul de kilometri la bord. Inspecția unei mașini rulate, cu vechime, se efectuează diferit de față de una nouă, iar pentru a-i prelungi durata de viață și a-i menține funcționarea optimă, reviziile periodice nu pot fi ratate.

Dacă vii în atelierul nostru cu o mașină cu vechime, poți avea garanția că aceasta este în cele mai sigure mâini. Facem o diagnoză precisă, remediem orice defecțiune, chiar și în cazul unui arbore Land Rover defect și îi redăm funcționalitatea completă.

Iată care sunt 5 componente care se verifică la o mașină veche, ce are peste 130.000 de kilometri la bord.

1. Sistemul de suspensie

Elimină orice surpriză neplăcută din timpul aventurilor tale pe patru roți, prin verificarea și întreținerea regulată a sistemului de suspensie. Este necesară alinierea roților la fiecare 2 ani, pentru a preveni uzura prematură a suspensiilor.

Umflarea excesivă a anvelopelor sau stilul agresiv de condus, cu frânări și accelerări bruște, poate afecta sistemul de suspensie, motiv pentru care acesta se numără printre principalele componente verificate la o mașină veche.

2.  Lichidele auto

Orice mașină nu poate funcționa optim fără lichidele tehnice, care se schimbă periodic, la fiecare revizie. Acestea influențează durata de viață a motorului. La noi în service, înlocuim toate fluidele mașinii tale, fie că este vorba despre lichidul de transmisie, fie despre cel de frână sau antigelul.

Nu amâna schimbarea uleiului de motor și a filtrelor de ulei, indiferent de vechimea mașinii tale. Iar dacă vii la Land Atelier, tehnicienii noștri se asigură că fiecare componentă a mașinii funcționează corespunzător, înlocuind fluidele doar cu produse de calitate, originale sau OEM.

3.  Cureaua de distribuție

Chiar dacă este ignorată de cele mai multe ori, cureaua de distribuție a unei mașini este importantă. Aceasta trebuie înlocuită, în caz contrar cauzând defecțiuni costisitoare și chiar punându-ți viața în pericol.

De aceea, noi acordăm atenție stării în care se află cureaua de distribuție sau cea serpentină, care au rolul de a menține uniform motorul în mișcare. În plus, noi îți oferim sfaturile necesare, pentru o îngrijire corespunzătoare a mașinii.

4. Caroseria

Așa cum te îngrijești de interiorul mașinii, trebuie să te ocupi și de exterior. Curățarea periodică și ceruirea regulată a mașinii previn apariția ruginii. Dacă nu este îngrijită corespunzător, rugina se poate extinde, influențând atât aspectul, cât și performanța mașinii.

Acordă atenție zgârieturilor care apar la mașina ta și repară-le, deoarece se vor agrava, odată cu trecerea timpului.

5.  Bujiile

Ai mers cu mașina zeci de kilometri și este firesc ca bujiile să fie acoperite cu depuneri sau să prezinte semne de uzură. Îți poți da seama că ai o problemă cu bujiile, dacă mașina ta consumă mai mult combustibil decât este normal.

Nu amâna verificarea bujiilor și a altor componente ale mașinii. Aceasta nu este costisitoare, fie că este vorba despre un arbore Range Rover, fie despre înlocuirea fluidelor, frânarea, direcția sau suspensia.

Programează o vizită la Land Atelier, pentru o revizie periodică și reparații cu piese originale sau OEM de încredere. Indiferent de vechimea sau defecțiunea automobilului tău, dacă reparația este posibilă, vom găsim de fiecare dată soluția.

Blog
ARTICOLE SIMILARE
Contacteaza LandAtelier