5 lucruri interesante despre Land Rover

Land Rover este unul dintre producătorii auto de succes, care se remarcă prin vehiculele lor iconice, populare în rândul familiei regale și al celebrităților din întreaga lume.

Știm că ești un fan al SUV-urilor britanice. De aceea, ți-am pregătit în acest articol un top 5 al lucrurilor interesante despre Land Rover. Iată care sunt acestea:

1.      Expediția estică din 1955-1956

Un simplu pariu între șase studenți de la Oxford și Cambridge s-a transformat într-o aventură record, ce a făcut istorie. Ei au pornit într-o expediție curajoasă, la bordul unui Land Rover fabricat în 1955, pentru a parcurge, pe uscat, o distanță de peste 20.000 de kilometri.

Expediția a durat 6 luni, la volanul a două vehicule Land Rover, Seria I, aventurile tinerilor fiind filmate de BBC.

2.      Primul Land Rover avea volanul pe mijloc

Primul prototip Land Rover, construit în 1947, avea volanul poziționat pe mijlocul vehiculului. Acesta a fost proiectat pentru a fi utilizat în agricultură, poziționarea centrală a volanului oferind suficient spațiu pentru a se așeza doi pasageri în lateralele șoferului.

3.      A creat primul camion monstru

Realizăm reparații complete la vehiculele Land Rover încă din anul 2014, fie că este vorba despre arbore ingenium Range Rover, fie de probleme cu suspensiile, frâna sau orice altă defecțiune.

Fiind cunoscători fideli ai brandului britanic, nu ne surprind inovațiile aduse de-a lungul timpului, printre care se află și crearea primului camion monstru. Se întâmpla în 1950, atunci când a fost proiectat un vehicul cu patru anvelope mari de tractor, pentru a fi utilizat în cele mai dificile condiții.

Prin urmare, se poate considera că Land Rover a creat primul camion monstru, cu 30 de ani înainte ca acest tip de vehicul să devină popular.

4.      Range Rover este singurul vehicul care a fost expus la Luvru

Rar se întâmplă în industria auto ca un vehicul să fie construit exact după primul prototip. Ei bine, modelul Range Rover din 1966 a intrat în producție după primul prototip, fără nicio modificare.

De altfel, acesta a fost considerat o capodoperă a designului auto, devenind singurul vehicul expus la Luvru. Mai mult decât atât, designerul mașinii, Charles S. King, a proiectat-o ca pe un vehicul utilitar, într-o manieră rudimentară.

Spre surprinderea lui, compania a declarat designul său ca fiind perfect, punându-l direct în producție.

5.      Preferat de familia regală și de celebrități

Modelele Land Rover au fost văzute în sute de filme și emisiuni TV, precum „Tomb Raider”, „Lupta cu zombi” sau „Pur și simplu dragoste”.

În plus, acesta este preferat de familia regală, dar și de numeroase celebrități, precum Victoria Beckham, Reese Witherspoon sau Daniel Craig.

Surprizele continuă din partea britanicilor, întrucât pregătesc o nouă versiune pentru Defender, ce promite să fie mult mai puternică decât până acum. Aceasta după ce noul Range Rover a făcut senzație cu motorizarea hibridă și capabilitățile lui excelente, prin care face față oricăror provocări.

Mai mult, Range Rover se numără printre cele mai apreciate SUV-uri pentru fiabilitatea și longevitatea lor. Cu toate acestea, defecțiunile la vibrochen Range Rover, la suspensii sau frână sunt printre cel mai des întâlnite.

Dacă te confunți cu acestea la SUV-ul tău, nu îți face griji și contactează-ne. La Land Atelier reușim acolo unde alte service-uri nu pot găsi soluții, totul cu un timp de staționare în service cât mai redus.

Blog
ARTICOLE SIMILARE
Contacteaza LandAtelier