Care sunt cei mai importanți martori de bord la un Jaguar XF?

Este firesc ca de fiecare dată când acționezi cheia în contact, să se aprindă martorii de bord, însă aceștia se sting rapid, după ce ECU testează funcționalitatea corectă a tuturor sistemelor mașinii. În cazul în care un martor de bord rămâne aprins, este necesară o verificare amănunțită, pentru identificarea defecțiunii.

În acest articol, îți prezentăm care sunt cei mai importanți martori de bord la un Jaguar XF, cum să îi recunoști și când este momentul să te prezinți la un service.

Recunoașterea martorilor de bord în funcție de culoare

Martorii de bord pot avea culoarea albastră, roșie, galbenă sau verde. Dacă cea verde sau albastră poate fi observată la martorii de lumină, culoarea roșie ne avertizează despre apariția unei defecțiuni.

Atunci când observi în bordul vehiculului tău un martor de culoare roșie, este momentul să tragi pe dreapta, să oprești motorul și să ceri ajutorul unui service Jaguar XF.

Ce semnificație au cei mai importanți martori de bord la un Jaguar XF?

În cazul în care remarci coduri eroare Jaguar, cel mai inspirat este să mergi la un service auto specializat, care va face o diagnoză precisă și va identifica defecțiunea mașinii tale. La Land Atelier, utilizăm software-uri performante de diagnoză, prin care putem identifica și remedia chiar și cele mai dificile erori în funcționarea unui Jaguar.

Iată care sunt cei mai importanți martori de bord și semnificația lor:

  •  Martorul de presiune a uleiului

Un martor roșu de presiune a uleiului înseamnă că presiunea uleiului de motor este scăzută și este importantă remedierea rapidă, pentru a nu distruge motorul. Dacă martorul are culoarea galbenă, atunci nivelul uleiului de motor este scăzut și este necesară completarea lui.

  • Martorul Check Engine

Acesta poate indica o varietate de defecțiuni, nu doar o problemă la nivelul motorului, fiind necesară o diagnoză completă, pentru a remedia defecțiunea în timp util și a preveni o avarie mult mai costisitoare.

  • Martorul sistemului de frânare

Atunci când observi martorul sistemului de frânare de culoare galbenă, ești avertizat cu privire la o defecțiune a senzorilor. Culoarea roșie semnalizează o problemă mai serioasă la sistemul de frânare, care necesită evaluarea unui tehnician.

  • Martor pentru temperatura antigelului

De fiecare dată când nivelul de antigel scade, se aprinde martorul de temperatură antigel. Așa cum se întâmplă și cu alți martori pe care îi observi în bordul mașinii, nici acesta nu poate fi trecut cu vederea, deoarece un nivel scăzut de antigel afectează răcirea corectă a motorului și poate cauza defecțiuni semnificative.

  • Martorul de baterie

Dacă martorul de baterie se aprinde în nuanța roșie, mai ai la dispoziție aproximativ 2-3 ore pentru a ajunge la destinație.

  • Martorul de combustibil

Așa cum este de așteptat, nivelul scăzut de combustibil duce la aprinderea martorului de combustibil. Atunci când acesta se aprinde, este necesar să alimentezi, pentru a preveni o defecțiune la pompei de combustibil sau a filtrelor.

  • Martorul de bujie incandescentă

Un martor de bujie incandescentă aprins indică o problemă la nivelul acestor piese. În cazul unei singure bujii arse, Jaguar XF poate porni mai greu, mai ales dacă temperaturile sunt scăzute.

Aceștia sunt câțiva dintre cei mai importanți martori de bord și semnificația lor la un Jaguar XF. Dacă ai nevoie de o revizie periodică sau de o reparație mai complexă, echipa Land Atelier îți este alături cu echipamente performante și piese originale sau OEM. Contactează-ne pentru o programare. 

Blog
ARTICOLE SIMILARE
Contacteaza LandAtelier