Ce trebuie să știi când cumperi un Land Rover de epocă

Nimic nu este mai plăcut decât să conduci un Land Rover clasic. Primul pas este să găsești un Land Rover suficient de bun pentru a începe restaurarea. Iar găsirea unui Land Rover nu este deloc ușoară. Aflați tot ceea ce trebuie să știți despre achiziționarea unui Land Rover second hand citind mai departe.

O scurtă istorie a Land Rover

Familia Land Rover are o istorie bogată.

Rover a creat modelul Land Rover inspirându-se de la jeep-urile folosite de armata Marii Britanii după cel de-al Doilea Război Mondial, în 1948. Modelul a ajuns foarte căutat în toată lumea. Mașinile au atras rapid atenția ca fiind cele mai bune pentru teren accidentat, combinând utilitatea cu stilul. Două dintre cele mai populare modele de restaurat astăzi sunt Defender și Range Rover.

Istoria unică a Land Rover Defender

 • În 1983, Defender-ul original a ieșit din producție. La acea vreme, acest model nu era denumit „Defender”, ci Land Rover One Ten. Numele corespundea pur și simplu cu dimensiunea ampatamentului, în inci.
 • După succesul obținut de modelul One Ten, în 1984 s-a lansat Land Rover Ninety, un model ceva mai mic.
 • În 1985 s-a lansat varianta pick-up sub denumirea Land Rover 127.
 • Land Rover a ales să denumească vehiculele One Ten, Ninety și 127, dar numai 127 au fost comercializate cu denumirea numerică.

Un alt lucru interesant despre modelele Land Rover este că ele au fost comercializate cu denumirea Defender doar după aproape 10 ani de la lansare.

În 1989, Land Rover a creat modelul Discovery. Pentru a face diferența între modelul original One Ten, Ninety, 127 și noua linie Discovery, Land Rover a început să comercializeze gama originală sub numele de „Defenders”. Atunci, Land Rover a decis să facă câteva modificări suplimentare de denumire și marketing în gamă:

Land Rover One Ten a fost redenumit pur și simplu Defender 110

Land Rover Ninety a fost redenumit în Defender 90

Land Rover 127 a devenit Defender 130

Istoria modelului Range Rover

Range Rover clasic a fost produs între anii 1970 și 1996.

Până in 1980, modelele Range Rover au fost vehicule coupe, având doar 2 uși.

În 1981, Range Rover a primit versiunea cu 4 uși.

În 1992, Land Rover a făcut o schimbare majoră în gama Range Rover cu primul Range Rover County cu ampatament lung. Diferența între Range County și Range Rover clasic era de 20 de centimetri în plus între roți (ampatament).

Range Rover County, împreună cu Defender, sunt două dintre cele mai populare mașini Land Rover. Ceea ce face ca Range Rover-ul de epocă atât de căutat este amestecul lui de utilitate, stil și pedigree. Este un SUV vintage, conceput atât pentru confort, cât și pentru off-road, cu interiorul său spațios și exterior solid. Range Rover-ele restaurate fac SUV-ul perfect atât pentru călătorii lungi, cât și pentru aventuri off-road.

Care Land Rover este cel mai bun?

Dacă v-ați gândit să cumpărați un Land Rover restaurat, probabil v-ați întrebat care Land Rover vi s-ar potrivi și cum să-l găsiți. Înainte să cumpărați un Land Rover second hand, este important să știți ce model de Land Rover căutați și din ce an.

Există argumente pro și contra în a deține orice tip de vehicul de epocă. Atunci când vă gândiți la ce model Land Rover este cel mai bun pentru dvs., trebuie să cântăriți avantajele și dezavantajele. Să comparăm două dintre cele mai populare Land Rover de epocă: Defender și Range Rover.

Vintage Defenders – avantaje și dezavantaje

Defender-ul de epocă este un vehicul emblematic, fără îndoială. Deși există avantaje în a deține această mașină istorică, există și dezavantaje la restaurarea unui vehicul atât de vechi.

Dintre avantajele deținerii unui Defender vintage:

 • Vintage Defenders au un stil iconic care pur și simplu nu poate fi egalat
 • Defenders sunt construite pentru a fi cele mai bune vehicule de teren
 • Defenders vintage personalizate îmbină moștenirea cu facilitățile moderne

În schimb, iată câteva dezavantaje de reținut atunci când luați în considerare un Defender clasic:

 • Să aveți un Defender de epocă înseamnă a deține un vehicul care are peste 30 de ani
 • Datorită vechimii, este foarte probabil ca Defender-ul clasic să aibă nevoie de o restaurare completă
 • Puteți întâmpina dificultăți în a găsi piese originale
 • Există provocări serioase privind deținerea și întreținerea unui vehicul vechi de peste 30 de ani, dar experiența conducerii unui Defender clasic, construit manual, nu poate fi depășită de nimic.

Avantaje și dezavantaje Range Rover de epocă

La fel ca Defenderele de epocă, modelele de epocă Range Rover vin cu propriile avantaje și dezavantaje. În timp ce cele două sunt diferite, argumentele pro și contra sunt cam aceleași.

Unele dintre avantajele de top ale deținerii unui Defender vintage includ:

 • Land Roverele de epocă sunt spațioase și servesc drept mașină de familie ideală
 • În ciuda dimensiunilor sale mari, Range Rover este încă ideal pentru off-road

Un Defender de epocă are un dezavantaj: trebuie să vă așteptați să aibă nevoie de întreținere continuă, ceea ce nu este deloc ieftin, sau să fie nevoie de o reconstrucție completă pentru a funcționa.

Ce trebuie să știți când căutați un Land Rover vintage

Indiferent dacă vă alegeți un Defender sau un Range Rover de epocă, există anumiți factori de reținut, indiferent de modelul pe care îl căutați. Iată câteva considerente cheie atunci când achiziționați un Land Rover vechi:

Starea caroseriei

Un aspect important al unui Land Rover folosit este starea caroseriei. Deși poate părea evident, este esențial să verificați vehiculul de rugină, piese lipsă, daune și lovituri vizibile înainte de cumpărare. Prea multe daune pot afecta foarte mult timpul și manopera atunci când vine vorba de restaurarea unui Land Rover de epocă.

Kilometraj

Un alt element cheie pe care trebuie să îl analizați înainte de a cumpăra un Land Rover second-hand este kilometrajul vehiculului. Achiziționarea unui model vechi de 30 de ani înseamnă că vehiculul ar fi putut deja acumulat o cantitate bună de kilometraj la vremea sa.

Probleme specifice modelului

Alți factori de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați un Land Rover second hand sunt probleme specifice modelului care pot fi asociate cu vehiculul la care vă uitați. Acest lucru înseamnă pur și simplu să faceți puțină cercetare asupra mărcii și modelului Land Rover-ului înainte de a face achiziția.

Restaurați-vă propriul Land Rover

La Land Atelier, înțelegem că găsirea unui Land Rover folosit perfect poate fi un pic copleșitor. Din fericire, nu trebuie să faci singur această provocare. Nu numai că simplificăm procesul de întreținere si restaurare a modelelor Defender și Range Rover de epocă, dar ne specializam și în personalizarea acestor vehicule emblematice conform specificațiilor dumneavoastră. Indiferent de ce vă imaginați pentru Land Rover-ul dvs. de epocă. Land Atelier poate face acest lucru să se întâmple.

Sunteți gata să începeți procesul de achiziție a unui Land Rover second-hand și de a-l personaliza în funcție de viziunea dvs.? Land Atelier va ofera o gama larga de accesorii pentru camping, iar pentru modele mai noi, gama de accesorii Range Rover Velar va fi cu siguranța pe gustul dvs. .

Blog
ARTICOLE SIMILARE
Contacteaza LandAtelier