Cu Range Roverul în camping: Ce să iei cu tine?

Nu ai ieșit până acum de pe asfalt cu SUV-ul tău sau pur și simplu vrei să explorezi un nou traseu off road și să campezi într-un colț spectaculos de natură? Ei bine, te așteaptă o experiență memorabilă, dar pentru o aventură perfectă, trebuie să te echipezi corespunzător.

În acest articol, ți-am pregătit un ghid al aventurierului, ce include tot ce trebuie să iei cu tine și cum să îți echipezi Range Rover-ul, pentru o ieșire de neuitat în natură.

Planifică traseul

Primul pas al unei experiențe off road lipsită de provocări începe cu planificarea traseului. Identifică care sunt locațiile de camping accesibile cu un Range Rover și facilitățile acestora.

Folosește aplicații pentru a studia traseul și a identifica cele mai potrivite rute pentru nivelul tău de experiență și echipamentul tău off road. Fă-ți o listă cu punctele de interes pe care nu vrei să le ratezi, indiferent dacă sunt priveliști spectaculoase, cascade sau lacuri.

Optează pentru rute care îți oferă oportunități de explorare și de aventură, pentru a profita la maximum de potențialul zonei.

Pregătește vehiculul

Odată ce ai stabilit traseul pe care te vei aventura, asigură-te că mașina ta funcționează optim, pentru a depăși orice dificultate. Iată ce trebuie să ai vedere:

  • Verificarea mașinii 

Înainte de a porni la drum, verifică componentele mecanice ale mașinii, precum sistemul de frânare, suspensia sau direcția. Nu uita de uleiul de motor și cel de frână, și de funcționarea sistemului electric. Presiunea pneurilor este, de asemenea, importantă, alături de starea sistemului și a plăcuțelor de frână.

În cazul unei componente defecte, verifică produsele din magazinul nostru, ce includ o gamă variată, de la calculator Land Rover, la componente pentru frână, șasiu, direcție, alimentare sau motor.

Dacă este necesar, programează o revizie tehnică a mașinii. Poți să ne suni pentru o programare și află ce disponibilitate avem în service-ul nostru.

  • Dotări ce pot fi necesare

Există mai multe variante de off road, iar dotarea mașinii se face în funcție de acestea. Varianta cea mai simplu de abordat este cea green laning, în timp ce mudingul presupune parcurgerea unor trasee noroioase, fiind esențiale atât bunele abilități de condus, dar și o dotare corespunzătoare a mașinii.

Anvelopele asigură contactul dintre autovehicul și teren. Dat fiind faptul că traseele off road sunt alunecoase, este necesară dotarea mașinii cu unele de iarnă sau all terrain. Acestea au caneluri adânci și sunt realizate din material mai rigid, care permite o aderență sporită pe terenurile alunecoase, chiar și în cazul celor care nu sunt acoperite de zăpadă.

De asemenea, troliul electric este deosebit de important pentru situațiile de dificultate în care te poți găsi. Cu ajutorul lui, mașina ta va fi tractată atunci când rămâne blocată.

Echipamente de care ai nevoie în camping

Alegerea echipamentului potrivit face diferența între un concediu reușit și unul dezastruos. De aceea, îți recomandăm să alegi cu grijă echipamentul de camping, adaptat nevoilor tale. Produsele de bază de care vei avea nevoie pentru campare sunt următoarele:

  • Cortul

Primul echipament pe care să îl adaugi pe listă este cortul. În categoria noastră de produse pentru expediție găsești o gamă diversificată de produse pentru camping, recomandate pentru Range Rover, Land Rover Discovery, Freelander sau Jaguar. Posibilitățile de alegere sunt nelimitate. Optează pentru un cort potrivit pentru numărul de persoane cu care pornești off road.

Unele iubitori de aventură preferă corturile pe mașină, pentru că le scapă de grija animalelor sălbatice sau a umezelii de la nivelul solului. Astfel de corturi nu lipsesc nici din oferta magazinului Land Atelier.

Cortul compact pentru plafon este spațios, are acoperiș în stil luminator și este prevăzut cu 3 ferestre cu fermoar și lumină internă încorporată.

  • Echipamentul pentru dormit

Echipamentul pentru dormit este, de asemenea, important. Alege saltele sau saci de dormit, paturi gonflabile sau hamace, în funcție de preferințele tale.

  • Seturile de gătit

Dacă îți propui să gătești în aer liber, vei avea nevoie de genți frigorifice, butelie de camping, aragaz de voiaj și ustensile. O geantă frigorifică pentru camping și drumeție va păstra alimentele și băuturile preferate la o temperatură optimă în mijlocul naturii.

Totodată, un grătar portabil, care să fie ușor de utilizat, îți poate fi de mare ajutor. Îți recomandăm grătarul de camping din inox Terrafirma, care este durabil și simplu de transportat.

Nu uita de o brichetă Heavy Duty sau de chibrituri Terrafirma, care îți vor fi deosebit de utile. Adori sendvișurile? Ei bine, te poți bucura de ele și când ești în camping cu un prăjitor sandwich maker, ușor de folosit în natură.

  • Mobilierul pentru camping

Sigur îți vei dori să amenajezi o mică zonă de servit masa, unde să îți petreci timpul lângă cort. Pentru aceasta, ai nevoie de câteva scaune și o masă. Bineînțeles, toate piesele de mobilier trebuie să fie pliabile, pentru a nu ocupa prea mult spațiu și a fi ușor de transportat.

În magazinul nostru găsești masa de aluminiu ARB, care este perfectă pentru 4 persoane. În plus, ea este durabilă și ocupă puțin spațiu atunci când este depozitată.

Protejează-te de soare cu un umbrar auto pentru camping, care este simplu de montat pe partea laterală a unui suport de acoperiș.

  • Hainele impermeabile

Vremea poate fi neprevăzută, iar tu trebuie să fii pregătit pentru orice. Chiar dacă verifici prognoza meteo înainte de a porni off road, tot pot apărea schimbări meteorologice nedorite, indiferent de anotimp.

Adaugă în bagajul tău de campare haine și pelerine impermeabile, pentru a-ți asigura confortul chiar și în condiții de umiditate excesivă.

Alte recomandări utile

Aruncarea deșeurilor la întâmplare și nu în locuri special amenajate afectează mediul înconjurător și frumusețea naturii. Asigură-te că iei cu tine tot gunoiul și deșeurile generate în timpul campingului și le depui în locuri desemnate pentru colectare.

Iată care sunt alte recomandări ce îți pot fi folositoare:

  •  Adaugă obiectele preferate

Ce înseamnă o experiență de campare confortabilă pentru tine? Ține cont de preferințele tale atunci când te pregătești pentru explorare, astfel încât să ai la îndemână toate obiectele de care vei putea avea nevoie.

Îți dorești un hamac sau un pat gonflabil? Indiferent de preferințe, include-le în bagajul tău. Nu uita de un playlist în care să adaugi toate melodiile adecvate călătoriei tale. Muzica poate fi exact ingredientul cheie, care să îți întregească experiența.

  • Trusa de prim ajutor

Este bine să fii pregătit pentru orice. De aceea, nu îți poate lipsi o trusă de prim ajutor, care să includă medicamentele de bază și pansamentele, pentru a trata rănile și diferite urgențe medicale.

Chiar dacă este vorba despre o simplă înțepătură de insectă sau o tăietură minoră, acestea pot fi extrem de neplăcute, mai ales când ești departe de casă și de confortul cu care ești obișnuit.

  • Uneltele de bază

Asigură-te că ai cu tine și un set de unelte de bază, care să includă chei de diferite mărimi, șurubelnițe, cabluri de tractare și alte accesoriii de care poți avea nevoie, pentru a soluționa provocărilor minore, ce sunt inevitabile.

Provizii de hrană și de apă

În funcție de destinația pe care vrei să o explorezi și de durata campării, include provizii de hrană și de apă. Acestea trebuie să acopere durata excursiei și eventualele prelungiri ale acesteia, pentru situațiile în care poți rămâne blocat.

Sunt multe produse necesare pentru un camping perfect, însă cu o planificare atentă, te asiguri că totul se desfășoară exact așa cum îți dorești.

Să pornești cu propriul Range Rover în camping îți oferă doar avantaje, întrucât vei combina experiența traseelor off road cu cea de camping, pentru un concediu cu adevărat memorabil. Iar dacă ții cont de aceste recomandări, ești complet pregătit pentru a face față tuturor provocărilor.  

Blog
ARTICOLE SIMILARE
Contacteaza LandAtelier