Cum evaluezi corect o mașină second hand înainte de achiziție?

Atunci când îți cumperi o mașină nouă, lucrurile sunt simple și știi că aceasta este într-o stare perfectă, fără să fie necesare verificări. În cazul unei mașini rulate, există multe aspecte pe care să le iei în considerare, pentru a face o alegere corectă.

Să mergi într-un service auto, cu mașina pe care intenționezi să o cumperi, este cel mai inspirat lucru pe care îl poți face. Tehnicienii o vor evalua amănunțit, iar tu vei ști dacă achiziționarea ei este o investiție înțeleaptă pentru tine.

Prețul de vânzare

Atunci când ești în căutarea mașinii perfecte, vei găsi oferte atractive, ce par mult prea bune, pentru a fi adevărate. Nu îți pierde entuziasmul, dar efectuează o verificare atentă înainte.

Cere ajutorul unui tehnician, pentru a fi sigur că nu îți scapă din vedere aspecte importante cu privire la starea reală a mașinii. Un service Range Rover Craiova este locul perfect pentru o revizie detaliată a unei mașini rulate Land Rover, Range Rover sau Jaguar.

Kilometrajul

Compară kilometrajul afișat pe bord, cu înregistrările din documentele mașinii. În cazul în care există diferențe, este de preferat să faci o evaluare amănunțită, înainte de achiziție.

Documentele mașinii

Solicită vânzătorului actele mașinii, respectiv cartea de service, carnetul de service și certificatul de înmatriculate. Analizează documentele, iar dacă există diferențe între datele acestora, mai bine te orientezi către o altă mașină.

Spre exemplu, într-un istoric service Range Rover ar trebui să găsești kilometrajul înregistrat la fiecare vizită făcută în service. Dacă acesta este înregistrat, este un semn că mașina este bine întreținută.

Seria de șasiu

Seria de șasiu sau VIN-ul mașinii îți oferă informații despre kilometraj, accidente sau reparațiile anterioare ale mașinii. Există servicii online pe care le poți accesa, pentru verificarea ei, precum o aplicație oferită de Registrul Auto Român, care colectează date importante despre fiecare mașină.

Verifică mașina la interior

Analizează starea mașinii la interior și fii atent la semnele de uzură de pe volan, pedale, tapițerie sau schimbătorul de viteze. Dacă acestea sunt prezente, dar kilometrajul este scăzut, poate indica o falsificare a acestuia.

Caroseria și pneurile

Aruncă o privire la vopseaua mașinii, pentru a observa posibile lovituri, urme de accident și zgârieturi. Acestea pot fi semnele unei accidentări sau vicii ascunse. De asemenea, pneurile și jantele foarte uzate sunt semne că mașina a parcurs distanțe mult mai mari, decât îți este arătat în bord.

Mergi la un test drive

Supune mașina la un test drive și fii atent la zgomotele pe care poți remarca sau diferite probleme care pot apărea, atunci când frânezi, schimbi viteza sau accelerezi.

Fiecare detaliu este important și te poate feri de achiziția unei mașini cu vicii ascunse, a căror reparație va crește considerabil prețul de vânzare.

Optează pentru o inspecție tehnică la un service de încredere

Efectuarea unei inspecții tehnice la un service specializat este cel mai înțelept lucru pe care îl poți face, pentru a aprecia corect autenticitatea unei mașinii rulate. Vino cu mașina pe care vrei să o cumperi la Land Atelier, iar noi ne ocupăm de restul. Știm exact care sunt componentele auto pe care să le verificăm minuțios și identificăm corect viciile ascunse, pentru a te feri de problemele ulterioare.

Blog
ARTICOLE SIMILARE
Contacteaza LandAtelier