Cum îți pregătești mașina înainte de vacanță?

Călătoriile cu mașina sunt în topul preferințelor românilor, datorită libertății depline pe care le oferă. În mașina proprie, poți să iei cu tine câte bagaje dorești, te poți opri de nenumărate ori, pentru a vizita toate atracțiile preferate și te deplasezi cu ușurință oriunde vrei, fără să depinzi de transportul public.

Pentru a te bucura de o vacanță plăcută, fără incidente la volan, trebuie să îți pregătești corespunzător mașina de drum. O vizită la un service Jaguar, spre exemplu, este necesară, pentru a te asigura că mașina ta este perfect funcțională și a te deplasa fără probleme, pe distanțe lungi.

Dacă ești curios cum să îți pregătești mașina înainte de vacanță, citește mai departe articolul nostru și descoperă care sunt verificările pe care trebuie să le faci într-un service specializat.

Verifică lichidele auto esențiale

Înainte de a porni într-o călătorie lungă, verifică lichidele de frână, de răcire, de parbriz sau de transmisie. Dacă nu ai schimbat recent uleiul de motor, este necesar să o faci, dar este de preferat să nu îl completezi, ci să îl schimbi complet.

Reziduurile care rămân în ulei pot afecta motorul, care nu va mai fi lubrifiat corespunzător, iar odată cu schimbarea uleiului, este necesară și înlocuirea filtrului. Dacă vii la Land Atelier, aruncăm o privire și asupra aerului condiționat, pentru conținutul de freon, pentru a conduce în cele mai confortabile condiții.

Verifică anvelopele

Odată cu verificarea lichidelor auto, urmează să îți îndrepți atenția către anvelope, a căror presiune nu poate fi neglijată. Acordă atenție și la presiunea roții de rezervă.

Asigură-te, de asemenea, că ai la îndemână toate cele necesare pentru a schimba roata de rezervă, precum cricul sau manivela.

Un tehnician auto dedicat va analiza starea anvelopelor, pentru a depista orice lovituri, umflături sau defecte, ce îți pot crea probleme în timpul călătoriei.

Verificarea bateriei

Dat fiind faptul că bateria se uzează mai repede pe durata verii, deoarece nu este utilizată la capacitate maximă, fă-ți timp pentru o verificare a încărcării la pornire, chiar înainte de a pleca la drum. În cazul în care parametrii nu corespund cu cei recomandați de producător, este indicat să înlocuiești bateria.

Noi utilizăm teste performante de diagnoză Jaguar, precum PicoScope, care ne permit să identificăm rapid problemele de motor sau cele ale bateriei. De asemenea, avem experiență în realizarea reparațiilor complexe la Land Rover, Range Rover și Jaguar, ce includ chiar și bateriile.

Testele bateriei sunt necesare, mai ales în cazul celor mai vechi de 3 ani. Asigură-te, totodată, că bornele bateriei sunt curate și bine fixate.

Evaluarea sistemului de frânare, suspensiile și direcția

Indiferent dacă te aventurezi într-o experiență off road sau pur și simplu urmează să parcurgi o distanță mai lungă, este important ca mașina ta să funcționeze perfect. De aceea, nu poți exclude o evaluare a sistemului de frânare, a suspensiilor și a direcției.

Dacă observi probleme la frânare sau mașina ta trage pe o parte, mergi într-un service dedicat, pentru diagnosticarea corectă și remedierea eficientă a problemelor identificate.

Verificarea luminii

Verificarea luminii este simplă, întrucât trebuie doar să aprinzi pe rând semnalizatoarele, faza scurtă și cea lungă. În cazul în care unul sau mai multe nu funcționează, necesită înlocuire, pe care o poți realiza într-un service.

Pregătește actele mașinii

Actele mașinii nu trebuie să îți lipsească în orice împrejurare, nu doar atunci când mergi în vacanță. Păstrează în torpedo talonul, asigurările și alte documente importante. Nu uita să te asiguri că permisul de conducere, pașaportul și cartea de identitate sunt încă valabile.

Ce să ai în portbagajul mașinii înainte de a pleca la drum?

După ce ai încheiat verificarea mașinii și ai efectuat reparațiile necesare, tot ce mai trebuie să faci este să îți echipezi mașina cu următoarele:

  • Unelte și piese de schimb, precum un set de chei, șurubelnițe, clești.
  • Semnul de oprire de urgență, pentru un grad mare de vizibilitate, atunci când ești nevoit să te oprești din cauza unei avarii.
  • Stingător, cu ajutorul căruia vei putea stinge rapid incendiul, pentru a evita extinderea lui.
  • Trusa de prim ajutor: În oferta Land Atelier găsești truse de prim ajutor Terrafirma, care pot fi utilizate pe durata expedițiilor montane și atunci când călătorești. Acestea sunt echipate cu toate produsele de care poți avea nevoie în situații de urgență, pentru a-ți asigura primul ajutor.
  • O cutie de depozitare Terrafirma îți poate fi utilă, pentru a organiza mult mai ușor toate obiectele de care ai nevoie în portbagaj.
  • O roată de rezervă sau kitul de vulcanizare a anvelopelor, care îți permite să rezolvi defectele cauciucului.
  • Kit cârlig de remorcare, care poate avea întrebuințări multiple, fiind util în tractări.
  •  Lanternă, care te va ajuta în cazul unei opriri de urgență sau al problemelor cu mașina pe durata nopții.

Intenționezi să te plimbi cu bicicleta? Atunci ai nevoie de un suport pentru biciclete. Pentru Land Rover Discovery, poți alege suportul pentru 3 biciclete din magazinul nostru, compatibil cu modelele Discovery Sport 2.0, 2.0 D și 2.2 D 2014-2023.

Cum te pregătești pentru a călători în siguranță cu copiii?

Atunci când mergi cu cei mici în călătorie, trebuie să te gândești la modalități prin care să îi ții ocupați. Organizarea jucăriilor pentru copii îți menține confortul. Prin urmare, poți decora scaunele din față cu organizatoare eficiente, unde să își păstreze la îndemână jucăriile preferate.

Dincolo de jucăriile pe care cei mici le îndrăgesc, nu poți exclude gustările și opririle la restaurante sau benzinării, ce sunt binevenite, mai ales după câteva ore petrecute în mașină.

Sigur există cântecele sau jocuri pe care copiii tăi le adoră. Bucură-te de acestea pe timpul călătoriilor și transformă timpul petrecut în mașină într-o activitate mult mai distractivă.

Cel mai important atunci când călătorești cu cei mici este să ai mașina dotată cu scaune auto adecvate înălțimii lor. Potrivit legislației în vigoare, toți copiii cu o înălțime de până la 135 centimetri trebuie să fie asigurați în scaune omologate, care le garantează călătorii sigure.

Respectă reviziile anuale

Producătorii îți recomandă să mergi cu mașina în service pentru o revizie detaliată, la fiecare 12 luni sau 10.000-15.000 de kilometri, în funcție de ce intervine prima dată. Reviziile sunt utile pentru a menține performanța înaltă a mașinii tale și a preveni daunele, care se pot agrava, dacă nu sunt diagnosticate și remediate la timp.

O revizie anuală urmărește înlocuirea fluidelor necesare și verificarea componentelor mașinii, astfel încât aceasta să funcționeze optim. Spre exemplu, schimbarea cu regularitate a uleiului de motor este crucială, pentru a-i îmbunătăți longevitatea.

Plăcuțele de frână, direcția sau filtrele trebuie verificate, de asemenea, neglijarea lor putând să producă daune mai grave ale mașinii, a căror reparație te poate costa mai mult.

Ai grijă să nu ratezi reviziile anuale, iar atunci când mergi cu mașina în vacanță, o simplă verificare ar putea fi suficientă, pentru a porni fără griji la drum.

Alege piese originale

Alege doar piese Jaguar, Land Rover sau Range Rover originale sau OEM pentru mașina ta, pentru a nu-i afecta funcționarea. Prin urmare, te sfătuim să nu pleci la drum cu piese de o calitate mai slabă, pentru a nu avea surprize.

Investește în performanța mașinii tale, prin revizii periodice, înlocuiește componentele defecte doar cu unele originale și ai garanția unor experiențe de condus sigure. În plus, dacă vii la Land Atelier, beneficiezi de garanție la manoperă pentru orice reparație efectuată, dar și pentru piesele pe care le cumperi din magazinul nostru.

Ești nerăbdător să afli dacă mașina ta este pregătită de călătorie? Atunci contactează un consultant Land Atelier și stabilește o revizie! Suntem nerăbdători să îi verificăm starea de funcționare, analizăm fiecare componentă cu atenție și remediem eficient problemele, în cel mai rapid timp cu putință.

Blog
ARTICOLE SIMILARE
Contacteaza LandAtelier