Intervalul de service la un Land Rover: Află tot ce trebuie să știi!

Land Rover este recunoscut pentru luxul, fiabilitatea și performanța oferite, însă pentru a le menține la standarde înalte, este important să respecți intervalele de service recomandate de producător.

Cât de des trebuie să mergi cu mașina în service pentru o revizie, în ce constă aceasta și de ce este important să găsești un service specializat Land Rover sunt doar câteva dintre întrebările la care răspundem în acest articol.

Intervalul de service pentru vehiculele Land Rover

Intervalul de service pentru Land Rover Defender este la fiecare 12.000 de kilometri sau 12 luni, în funcție de ce intervine mai rapid.

Celelalte modele, respectiv Freelander, Evoque, Discovery și Range Rover Sport, necesită o revizie auto la fiecare 15.000 de kilometri sau 12 luni. Pentru modelul Discovery 3, recomandăm schimbarea uleiului la 10.000 de kilometri, în cazul condusului în oraș.

Reține însă că intervalul de service poate varia în funcție de modelul și vechimea autoturismului, astfel încât cele mai vechi pot necesita revizii mai frecvente decât cele noi. De asemenea, condițiile de utilizare sunt de luat în considerare, deoarece vehiculele folosite pe drumuri accidentate sau cu un stil de condus agresiv și accelerare bruscă, pot prezenta mult mai frecvent uzuri și implicit vor avea nevoie de revizii auto mai dese.

VIN sau seria de sașiu și istoricul mașinii tale

Land Rover este un autoturism cu o istorie bogată, care își menține eleganța și performanța încă din anul 1948. Modelele fabricate după data de 1 iulie 2013 dispun de un istoric complet de service online, la care tu ai acces rapid, prin simpla verificare a VIN-ului sau a seriei de șasiu.

Acesta este un cod unic din 17 cifre, care poate fi găsit în cartea de identitate a mașinii sau pe parbriz, în partea de jos a acestuia, aproape de capotă.

VIN-ul se verifică atunci când vrei să achiziționezi un vehicul second hand, pentru a afla informații importante despre starea acestuia, dar și când vrei să știi care este data următoarei revizii periodice.

De fiecare dată când vizitezi un service Land Rover Pitești, reviziile efectuate sunt actualizate online. Spre exemplu, la Land Atelier suntem conectați la baza de date oficială Land Rover. De aceea, orice operație efectuată la noi este înregistrată în istoricul mașinii și poate fi verificată pe site-ul Land Rover, prin simpla adăugare a seriei de șasiu.

De ce este important să respecți intervalul de service?

Autoturismele Land Rover sunt apreciate pentru longevitatea lor, însă această nu este menținută, dacă nu se respectă intervalele de service recomandate de producător.

Iată câteva motive pentru care este important să respecți frecvența reviziilor auto:

  • Asiguri o funcționare optimă a mașinii

Reviziile auto garantează buna funcționare a tuturor componentelor vehiculului, pe termen lung. Dacă le ignori sau amâni, poate duce la defecțiuni majore pe viitor, a căror reparație este mult mai costisitoare.

  • Sunt prevenite defecțiunile majore și reparațiile costisitoare

Multe dintre problemele unui vehicul pot fi identificate în stadii incipiente, în timpul reviziilor auto periodice. Spre exemplu, o simplă scurgere de ulei sau o uzură a plăcuțelor de frână este remediată rapid, la un cost redus, în timpul unei revizii periodice. Dacă nu sunt remediate, pot cauza defecțiuni mult mai serioase, cu costuri de reparație ridicate și timp mai mare de staționare în service.

  • Mărești valoarea de resale a mașinii

Îți vei dori, la un moment dat, să vinzi Land Rover-ul? Ei bine, cu un istoric de service complet, conform cu recomandările producătorului, îi mărești valoarea de revânzare. Cumpărătorii sunt mult mai interesați de o mașină întreținută corespunzător, fiind dispuși să plătească mai mult pentru achiziționarea ei.

  • Respecți garanția și politica de service

Producătorul oferă garanție de 5 ani sau 150.000 de kilometri, în funcție de ce intervine prima dată, la achiziționarea unui model Land Rover. Pentru a te bucura de beneficiile garanției, trebuie să respecți intervalele de service.

În ce constă revizia auto ?

Revizia auto este o procedură complexă, care urmărește evaluarea detaliată a tuturor componentelor mașinii. Astfel, un tehnician Land Atelier acordă atenție fiecărui aspect, de la funcționarea componentelor de interior, la cele din exterior.

Printre cele mai importante operațiuni efectuate în cadrul unei revizii periodice la un service Land Rover Craiova se numără următoarele:

  • Schimbarea uleiului de motor

Dacă uleiul pentru motor este schimbat rar sau chiar deloc, poate cauza daune grave ale mașinii. Aceasta se poate face între 8.000 și 15.000 de kilometri, mai ales dacă mașina rulează zilnic în oraș și este mai predispusă la uzură.

Dat fiind faptul că uleiul își schimbă proprietățile în timpul utilizării mașinii, acesta trebuie înlocuit complet și nu adăugat suplimentar, pentru a se ajunge la nivelul dorit.

  • Înlocuirea filtrelor

Filtrul de aer, filtrul de polen și cel de ulei îți păstrează mașina în parametri optimi de funcționare, schimbarea lor periodică fiind esențială. Dacă filtrul de ulei colectează particulele produse în urma uzurii firești a componentelor în mișcare ale mașinii, cel de aer curăță aerul aspirat de motor, iar cel de polen împiedică pătrunderea noxelor și a prafului în interiorul mașinii.

  • Verificarea sistemului de frânare

Sistemul de frânare funcționează optim, cât timp componentele lui nu prezintă semne de uzură. De aceea, acestea sunt verificate în timpul reviziei auto periodice, iar dacă este necesar, plăcuțele de frână sunt înlocuite. 

  • Sistemul de climatizare

Indiferent dacă este frig sau cald, sistemul de climatizare îți oferă confortul de care ai nevoie, fiind necesară verificarea lui la începutul fiecărui sezon, pentru a-i asigura o funcționare optimă.

  • Verificarea luminilor

O altă operație efectuată în cadrul unei revizii Land Rover în service-ul nostru este cea de verificare a luminilor. Acestea sunt vitale pentru siguranța ta și a altor participanți la trafic.

  • Geometria roților

Nu în ultimul rând, la reviziile auto periodice se verifică geometria roților, care este recomandată și de fiecare dată când schimbi anvelopele de sezon.

Toate aceste verificări și multe altele pot fi efectuate în service-ul nostru Land Atelier. 

De ce să alegi un service specializat Land Rover?

Indiferent de orașul în care locuiești, îți recomandăm să alegi un service specializat Land Rover. Vehiculul tău are nevoie de tehnicieni experimentați, capabili să remedieze orice defecțiune în timp util, cu o perioadă de staționare în service cât mai mică.

De exemplu, un service Land Rover Constanța deține echipamentele și software-ul de diagnoză necesare pentru a diagnostica corect și a realiza reparațiile la cele mai înalte standarde. În plus, îți oferă acces la piese de schimb de calitate, care mențin funcționarea optimă a mașinii.

Cum te putem ajuta la Land Atelier?

Service-ul Land Atelier a luat naștere în anul 2014, timp în care am reparat peste 500 de mașini Land Rover, Range Rover și Jaguar.

Avem alături o echipă de mecanici cu experiență, pregătiți pentru a găsi soluții la orice defecțiune a mașinii tale. În plus, ne ghidăm după principiul „Fix Right First Time” și gestionăm eficient timpul, pentru a-ți repara mașina cât mai repede cu putință.

Prin urmare, te putem ajuta cu reparații electronice, electrice și mecanice pentru Land Rover Discovery, Defender, Freelander și Range Rover. Utilizăm noul pachet SDD-TOPIX, prin care identificăm rapid și remediem orice eroare electronică, indiferent de dificultatea ei.

Tot la noi găsești peste 5000 de piese și accesorii pentru Land Rover. De aceea, este simplu să cumperi online de la noi toate produsele de care ai nevoie pentru mașina ta, cu livrare rapidă, în doar 24 de ore.

Ai nevoie de o reparație pentru orice model Land Rover, Range Rover sau Jaguar? Vrei să programezi o revizie auto periodică? Atunci contactează-ne la numerele de telefon: 0800 472 491 / 0727-321.859 sau completează formularul de contact de pe site și te sunăm noi! 

Blog
ARTICOLE SIMILARE
Contacteaza LandAtelier