Probleme la motorul Ingenium – 3 dintre cele mai frecvente defecțiuni

Fabricate în Marea Britanie, motoarele Ingenium diesel, pe benzină și cele electrice sunt construite pentru a răspunde cerințelor pieței în materie de performanță, costurile de funcționare și impactul asupra mediului. Cu toate acestea, unii clienți au întâmpinat probleme în funcționarea lor, cu precădere a celor diesel.

Dacă ne urmărești pe Facebook sau pe TikTok, știi deja că suntem experți în repararea motoarelor Land Rover și Jaguar. Fie că ai nevoie de un arbore Ingenium Land Rover nou, fie că trebuie să schimbi distribuția, mașina ta este pe mâini bune în service-ul nostru.

Iar dacă vrei să știi care sunt 3 dintre cele mai comune defecțiuni ale motoarelor Ingenium, descoperă-le mai departe în acest articol.

1.      Defectarea lanțului de distribuție

Deși lanțurile de distribuție la motoarele Ingenium sunt construite pentru a fi durabile, acestea sunt supuse uzurii, asemeni oricăror altor componente mecanice în mișcare ale motorului. Pentru a le prelungi durata de viață, mentenanța este foarte importantă.

Acordă atenție uleiului de motor, care asigură lubrifierea lanțului și previne astfel întinderea lui prematură. Reține că este nevoie să folosești un ulei de motor de calitate, în conformitate cu recomandările producătorului.

Schimbă uleiul de motor la timp, la fiecare 12 luni sau la 10-15.000 de kilometri. Dacă auzi un zgomot când pornește mașina, iar nivelul și culoarea uleiului sunt normale, atunci vizitează un service auto. Nu de fiecare dată este necesară înlocuirea lanțului de distribuție, fiind de ajuns să schimbi patinele sau întinzătorul hidraulic.

  2. Diluarea prematură a uleiului

O altă problemă ce poate să apară la un motor Ingenium este diluarea excesivă a uleiului. Aceasta este întâlnită atunci când excesul de combustibil se amestecă cu uleiul de motor și reduce astfel eficiența lubrifierii.

O cauză posibilă a acestei probleme poate fi legată de regimul de funcționare a motorului, mai ales în condițiile de trafic lent, unde motorul nu ajunge la o temperatură optimă de funcționare, pentru a arde complet combustibilul.

Pentru a preveni diluarea uleiului și daunele pe care le poate provoca asupra motorului, este necesară respectarea intervalului de service.

3.      Cedarea pompei de ulei

Unii proprietăți de Land Rover s-au confruntat cu cedarea pompei de ulei, care este responsabilă pentru circularea și distribuția uleiului în interiorul motorului. Dacă aceste pompe nu funcționează, ele nu își pot îndeplini rolul de lubrifiere, cauzând daune grave ale motorului.

Aceasta se poate întâmpla dacă vehiculul nu este utilizat pe o perioadă îndelungată, iar uleiul stagnează în carterul motorului, ducând la depunerea de sedimente și la deteriorarea componentelor interne ale pompei de ulei.

De asemenea, un arbore Land Rover uzat sau defect poate afecta performanța pompei de ulei, ducând la blocarea acesteia și afectând lubrifierea motorului.

Toate acestea pot fi prevenite sau diagnosticate în timpul util, printr-o simplă vizită la un service auto. Doar așa asiguri o mai bună longevitate a SUV-ului tău, dar și costuri mai mici de întreținere. 

La Land Atelier putem realiza o diagnoză a motorului tău Land Rover, pentru a identifica orice defecțiune și a găsi soluții optime de reparare.

Blog
ARTICOLE SIMILARE
Contacteaza LandAtelier