Martorul Check Engine – Ce rol are și cum reacționezi când se aprinde?

Astăzi ești informat în timp util, de fiecare dată când ceva nu funcționează la mașina ta, direct din bord. Lucrurile nu au fost atât de simple pentru conducătorii auto cu decenii în urmă, atunci când inovația tehnologică nu cunoștea amploarea din prezent.

Spre exemplu, indicatorul „check engine” a fost inventat în anul 1981, atunci când a fost introdus de Volvo, pentru a deveni astăzi un standard în industria auto. Acesta a îmbunătățit experiența de conducere, dar și gradul de conștientizare cu privire la protecția mediului.

Ce rol are indicatorul „check engine”?

Indiferent de tipul de coduri eroare Jaguar care îți apar pe bordul mașinii, teama că ești avertizat de o defecțiune costisitoare este inevitabilă. În cazul indicatorului „check engine”, acesta se aprinde atunci când sistemul de diagnosticare al bordului (OBD), detectează o problemă a motorului sau a evacuării.

Rolul acestuia este important în avertizarea asupra unor defecțiuni ce pot fi serioase și pot afecta siguranța vehiculului tău. Totodată, acesta contribuie la protejarea mediului, prin detectarea și corectarea emisiilor excesive.

Nu în ultimul rând, indicatorul „check engine” te ajută să reduci costurile de reparație a mașinii, întrucât te avertizează în timpul util despre orice eventuală defecțiune, care poate cauza dauna majore, dacă nu este reparată repede.

Ce faci atunci când se aprinde indicatorul „check engine”?

Îți recomandăm să acționezi rapid, imediat ce observi aprinderea indicatorului „check engine” și să verifici dacă există și alte lumini aprinse. Spre exemplu, se poate aprinde și indicatorul de temperatură, situație în care cel mai indicat este să oprești imediat vehiculul.

În unele situații, avertizarea indicatorului poate fi pricinuită de o etanșare inadecvată a capacului de combustibil. Alte cauze pot fi conexiunile slabe ale bateriei, care pot duce la aprinderea indicatorului de bord.

În cazul în care folosești un tester OBD II, este momentul să îl pui în funcțiune, pentru a interpreta codurile de eroare și a înțelege mai bine problema. Acestea pot indica probleme cu sistemul de alimentare cu combustibil, emisiile de gaze de eșapament sau senzorii de monitorizare a motorului.

Vizitează un service auto

Vizita la un service auto îți este de ajutor în orice situație, inclusiv atunci când se aprinde indicatorul „check engine”. În service-ul nostru auto, utilizăm  tehnologia Symptom Driven Diagnostics (SDD), pentru a depista și remedia cele mai dificile erori electronice ale vehiculului tău.

La noi îți poți repara defecțiunile electronice, electrice sau mecanice la orice model Land Rover, Range Rover sau Jaguar. Tot la noi poți face reviziile periodice ale mașinii. În plus, îți stăm la dispoziție de fiecare dată când apar erori la bordul mașinii, care te îngrijorează.

Mașina ta are nevoie de un arbore Jaguar, alternatoare, bujii, curele de distribuție sau alte componente pentru motor? Atunci cu siguranță le vei găsi în cele peste 5000 de produse din magazinul nostru.

Contactează Land Atelier de fiecare dată când ai nevoie de piese pentru Land Rover, Range Rover și Jaguar, dar și atunci când cauți servicii de reparații auto, și profită de promptitudinea și profesionalismul nostru.

Blog
ARTICOLE SIMILARE
Contacteaza LandAtelier