NOUL XF CONECTEAZA JAGUAR LA MARELE CIRCUIT AL FORMULEI DIGITALE

In fiecare zi interactionam, de nevoie sau din placere, cu ecrane digitale de diverse tipuri. In anii recenti, sarcina degetului aratator s-a usurat substantial. Am renuntat la forta de presiune asupra butoanelor fizice si „neprietenoase” in favoarea atingerii delicate a cate unui display inteligent care poate sustine zeci de functii si conexiuni. Daca, in trecut, pentru a urni din loc un comutator sau un intrerupator blocat indexul chema in ajutor degetul mare, acum este de ajuns o miscare fina, continua, pe suprafata ecranului pentru a muta butoane de orice marime, ce-i drept virtuale – compuse exclusiv din pixeli.

Si Jaguar a adoptat progresiv tendintele digitale in constructia de automobile, transformand in fiecare an si cu fiecare model cate putin din interfata de utilizare din interior. Sistemul InControl Touch Pro, realizat impreuna cu DiSTI GL Studio, aduce o viziune noua.
Cu noul Jaguar XF asistam la o metamorfoza a spatiului conducatorului auto. De acum, interiorul poate lua diverse identitati: birou mobil, sala de divertisment pentru pasageri sau cabinet de asistenta a croazierei.
Si nu numai.
Esti departe de masina? …Aplicatia InControl Remote instalata pe un telefon inteligent sau pe o tableta se poate conecta prin sistemul Wi-Fi la functiile automobilului: poti astfel prelua datele necesare cum ar fi nivelul de combustibil sau chiar poti seta temperatura dorita.

Caracteristicile pachetului InControl Touch Pro se imbina in mod placut si util pentru a oferi atat soferului dar si pasagerilor o experienta audio-vizual-tactila deosebita. O simpla atingere a panoului central de comenzi aflat in bord pune in miscare o armata virtuala menita sa asigure un drum sigur si lipsit de griji:
* Sistemul de navigatie anticipeaza obstacolele preluand informatii in timp real din trafic si oferind rute ocolitoare sau solutii la problemele aparute pe sosea.
* Harta de navigatie apare pe ecranul panoului de instrumente, chiar in fata soferului, pentru a nu-i distrage atentia de la drum.
* Computerul poate verifica agenda programata in prealabil si poate trimite mesaje telefonice, mementouri sau confirmari ale intalnirilor.
* Sistemul avansat de recunoastere a comenzilor vocale asigura operarea principalelor functii in modul „hands-free”.
* Divertismentul este in centrul atentiei cu cei 380W ai sistemului audio „Meridian”, cu cele 2 ecrane LCD cu functii interactive pentru randul din spate si cu conexiunea permanenta Wi-Fi.

Termenul englezesc „infotainment” este un neologism aparut la inceputul anilor ’80 in Marea Britanie, o inventie lexicala controversata al carei scop era de a uni in acelasi cadru mediatic informatia si divertismentul, respectiv livrarea mesajelor prin stimularea audio-vizuala. Jaguar foloseste in mod oficial termenul „infotainment” la promovarea noilor sale modele echipate cu sistemul InControl Touch Pro.

Suntem poate martorii unei forme de pionierat, a unei tranzitii in industria auto, prin care automobilul nu va mai fi doar un simplu produs, el devenind un pachet complex de servicii extinse, iar volanul nu va mai avea doar rolul de mentinere a directiei, el devenind un „hub” de conectare si de „deconectare” a conducatorului auto.

Blog
ARTICOLE SIMILARE
Contacteaza LandAtelier