Senzorul de arbore cotit la Land Rover: Cum previi defectarea lui?

Senzorul de poziție al arborelui cotit monitorizează funcționarea corectă a motorului. Acesta are rolul de a sincroniza sistemul de aprindere și injectarea de combustibil la un motor cu injecție pe benzină, defectarea lui cauzând accelerarea sau întârzierea arderii.

În cazul unui senzor de arbore Range Rover sau Land Rover, atunci când se defectează, există riscul ca amestecul de combustibil să nu ardă complet sau să afecteze motorul, putând chiar să se avarieze în întregime.

Semnele unui senzor de arbore cotit defect

Dacă senzorul de poziție al arborelui cotit este defect, vei observa câteva semne în modul de funcționare al vehiculului tău Land Rover. Diminuarea puterii motorului este unul dintre cele mai frecvente și o vei remarca atunci când conduci cu mașina încărcată sau urci o pantă. Vei avea impresia că motorul „nu trage”.

În unele cazuri, îți poate fi dificil să menții turația motorului constantă atât la mers, cât și la ralanti. Astfel, dacă observi că mașina se smucește, senzorul de arbore cotit poate fi responsabil.

Dat fiind rolul lui, de a furniza informații despre poziția arborelui cotit către unitatea de control a motorului (ECU), atunci când acesta se defectează sau nu transmite corect informațiile, poate să apară eșecul de accelerație.

Un vehicul cu această problemă nu va reacționa corespunzător la apăsarea pedalei de accelerație. Alte semne includ detonația de motor, care poate cauza deteriorarea motorului și poate necesita reparații costisitoare.

Ți se întâmplă să nu poți porni motorul? Ei bine, tot senzorul de arbore cotit poate fi de vină. Ești curios ce coduri eroare Range Rover sau Land Rover indică o problemă specifică cu senzorul arborelui cotit? Atunci află P0336 este codul care poate fi generat, atunci când senzorul nu transmite corect semnalele sau este complet defect.

Așa cum se întâmplă cu fiecare eroare a vehiculului tău, este recomandat să vizitezi un service auto. La Land Atelier putem depista cele mai dificile erori, pentru a reda funcționarea optimă a mașinii tale.

Cum previi defectarea arborelui cotit?

Dacă ai aflat cum poți recunoaște o defecțiune la senzorul de arbore cotit, este bine să știi cum să îi prelungești durata de funcționare, pentru a nu te mai confrunta cu astfel de situații pe viitor.

Prima măsură pe care o poți lua este să respecți intervalul de service, pentru o întreținere corespunzătoare a mașinii. De asemenea, nu este indicat să suprasoliciți motorul prin accelerări bruște sau turații ridicate, care cauzează un stres suplimentar asupra componentelor motorului, inclusiv a senzorului de arbore cotit.

Dacă acesta este deja defect și vrei să îl înlocuiești singur, este mai bine să mergi la un service, în cazul în care nu ai cunoștințele necesare. Există o distanță anume pe care trebuie să o respecți între discul de sincronizare și miezul senzorului, în caz contrar putând să se deterioreze senzorul abia înlocuit.

Urmează să mergi într-o călătorie cu mașina ta? Atunci poate fi indicat să ai un senzor de rezervă, întrucât mașina nu va porni, în cazul în care acesta nu mai funcționează.

Vara bate la ușă cu destinații inedite de vacanță, iar dacă ești nerăbdător să le descoperi de la volanului SUV-ului tău britanic, nu uita să faci o revizie auto înainte. Ne găsești la 0731.896.285,  dacă vrei să știi ce disponibilitate avem și cum te putem ajuta.

Blog
ARTICOLE SIMILARE
Contacteaza LandAtelier